Prváci naplnia v septembri 21 tried základných škôl v meste

15.02.2012 Trenčín

Trenčín 14. februára (TASR) – V Trenčíne bude v budúcom školskom roku o 27 školákov viac ako tento rok. Vyplýva to z rozdielu medzi počtom odchádzajúcich deviatakov a prichádzajúcich prvákov. Do školských lavíc podľa predbežného výsledku zápisov zasadne 468 prvákov a naplnia 21 tried. Informovala o tom Ľubica Kršáková z Útvaru školstva mestského úradu v Trenčíne.

Zápisy na základné školy v meste ukončili 8. februára. Odloženie začiatku povinnej školskej dochádzky podľa Kršákovej odporučili 52 predškolákom, k odkladu sa ešte vyjadrí centrum pedagogicko-psychologického poradenstva.

Štyri prvácke triedy otvoria v septembri v Základnej škole (ZŠ) na Hodžovej ulici, po tri na ZŠ Bezručova, na Dlhých Honoch, Novomeského a Veľkomoravskej ulici. Ostatné základné školy v meste budú mať po jednej triede prvákov.

Výsledky zápisu do prvých ročníkov nemusia byť definitívne. Rodičia, ktorí nestihli zapísať deti v stanovených termínoch, tak môžu urobiť až do začiatku nového školského roka po dohode s riaditeľmi škôl.
 

Vyberte región